Storing? 0594-213204

Zonnepanelen

Wie wil er nu niet besparen op zijn energiekosten? Het plaatsen van zonnepanelen maakt dit mogelijk! Het is een zekere investering in onzekere tijden. En nu met maar 6 % BTW op ons arbeidsloon bij het plaatsen van zonnepanelen dus extra voordelig.

Doordat u de zonne-energie opvangt kunt u deze gebruiken of terugleveren zodat u aanzienlijk lagere energiekosten zult hebben. U verdient uw investering terug en na deze terugverdienperiode levert uw installatie zelfs geld op.

Milieu

Uiteraard is het belangrijk om uw energiekosten omlaag te brengen. Een lagere energierekening is echter niet het enige voordeel, u levert ook een belangrijke bijdrage aan het milieu. Het overgrote deel van energie wordt namelijk opgewekt uit fossiele brandstoffen. Naast het feit dat fossiele brandstoffen steeds duurder worden zullen ze ook steeds schaarser worden en op termijn wellicht zelfs opraken. Kortom, met het plaatsen van zonnepanelen slaat u twee vliegen in één klap; u bespaart op uw energiekosten en draagt tegelijkertijd uw steentje bij aan het milieu. Hoe werkt een zonnepaneel? Een zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere zonnecellen en zet zonne-energie om in bruikbare energie zoals elektriciteit. om kan zetten naar bruikbare energie.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering.

Eenvoudig

De belastingregel geldt als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Consumenten die na 20 juni 2013 zonnepanelen (hebben) laten installeren kunnen van de nieuwe regels profiteren.

In theorie moet iedereen die zonnepanelen koopt voortaan btw-aangifte doen, maar in de praktijk hoeven particulieren, die geen administratieve stappen willen zetten, niets te doen. Als de Belastingdienst niets verneemt, krijgt de particulier automatisch ontheffing van btw-aangifte op grond van een regeling voor ‘kleine ondernemers’. In de praktijk vallen alle particulieren onder die regeling.

Particulieren die hun btw terug willen vragen, moeten wél administratieve stappen zetten. Ze kunnen daarbij onmiddellijk – zelfs in dezelfde enveloppe – een verzoek te doen om na teruggave verdere ontheffing te krijgen van btw-aangifte. In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen, aangezien er op dit moment op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels.
Wilt u meer informatie over zonnepanelen neem dan nu contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs om u te informeren over de mogelijkheden.

Faber Installatietechniek

Molenstraat 16

9843 HG Grijpskerk

0594-213204

0594-211918

Mail ons

Wij zijn gespecialiseerd in:

 • Centrale verwarming
 • Zonnepanelen
 • Zonneboilers
 • Vloerverwarming
 • Warmtepompinstallatie
 • Dak- en zinkwerk
 • Sanitair
 • Airconditioning
 • Gas
 • Water
 • Riolering
 • Ventilatie

Neem contact op